torsdag den 8. marts 2012

Et lille fund

Denne skønne, gamle sag af en symaskine fandt jeg i vores gård (sat til storskrald) i går aftes!! Den var så fin, at jeg blev nødt til at skåne den fra lossepladsen og tage den med op i lejligheden! Symaskinen vil nok aldrig igen få et stykke stof at se - til gengæld vil den pynte særdeles godt, hvis jeg engang får et krearum!
Det har dog lange udsigter (hvis det nogensinde kommer til at ske?!!), så nu har den fået en plads i vindueskarmen..

Jeg er helt forelsket i gamle brugsgenstande som denne symaskine. Selvom den på funktionssiden ikke kan konkurrere mod min elskede Singer, er der noget helt fantastisk ved både håndværket og det æstetiske udtryk på sådan en gammel maskine. Farven og ornamenterne er så smukke, og det er da for sejt, at man knap nok kan bære tingesten, fordi den er lavet af jern (?!!) og træ!!4 kommentarer:

 1. ja den er virkelig smuk. Tænk på alt det, der er blevet syet på den i årenes løb.
  Kh viola

  SvarSlet
 2. Ja, det er sjovt at tænker på, hvilke historier sådan en maskine gemmer på :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er den flot. Har du prøvet om den kan sy? Min mormor syede rigtig meget - det gjorde man jo dengang - udelukkende på en symaskine med trædefod.

  Kh Bodil

  SvarSlet
 4. Kære Bodil. Jeg har faktisk ikke prøvet. Men jeg tror den kan - hvis den altså får lidt olie... Den her har et håndsving??! Tænker den må være lidt hård at sy på. Min farmor har også stadig sin gamle med trædefod stående. Den elskede vi som børn! Kh Maria

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...