mandag den 20. august 2012

En meter brun babyfløjl vol. 1 & 2

En meter brun babyfløjl er kommet under saksen, og indtil videre er det blevet til en nederdel med blondelommer - med eller uden knapper? - og et par bukser med lommer af retrostof. Jeg har klippet til en sidste sag (den ser I snart), men så er stoffet så absolut også udnyttet til sidste lap. Og det føles godt. Faktisk elsker jeg at give mig selv sådanne lidt "bundne" opgaver - i dette tilfælde at udnytte ét stykke stof bedst  muligt. Har I det lige sådan? I hvert fald bilder jeg mig ind, at jeg er vældig stoføkonomisk. At jeg til gengæld syr, så ungerne har tøj i overflod, er en helt anden sag :-)

Skal lommerne være med eller uden knapper?

Jeg er ret vild med blonder som detalje og har også brugt det her...


Jeg ved ikke rigtig, hvad der sker med kombinationen stærkt sollys, mit kamera og mine manglende evner som fotograf.
Men i hvert fald må jeg konstatere, at de brune stoffer har samme nuance i virkeligheden, men ikke på billederne her!
Den orange bølge-tittekant er kommet på som resultat af en klippefejl. Men synes da faktisk det giver lidt liv til
buksernes "bagside", så det viser bare, at det ind i mellem er helt okay at fejle!

11 kommentarer:

 1. Lækre sager du har fået ud af den meter

  SvarSlet
 2. Rigtig fine ting, og så ud af en enkelt meter :). Fatisk synes jeg at den orange tittekant, ser fantastisk ud, jeg havde aldrig gættet at den var der pga. en fejl!

  SvarSlet
 3. Synes også din klippefejl ser rigtig godt ud ;o).

  Jeg tror jeg vil droppe knapperne. Da jeg så de første billeder synes jeg umiddelbart de skulle på, men med din (søde) model i vil jeg sige nej. Synes den er pæn som enkel (og meget lettere at sætte farvet overdel til.

  Imponerende så meget du kan få ud af en meter!

  SvarSlet
 4. Virkelig fint. Har netop haft fingrene i min afdøde mormors gamle blonder. Tænkte hvad jeg mon kunne finde på at bruge dem til. Du har da givet et forslag.

  Hilsner Christina (www.stjernefroe.blogspot.com)

  SvarSlet
 5. Ja, jeg må også sige at det er imponerende så meget du kan få ud af en meter. Jeg kan også godt lide at få brugt stoffet til det sidste. Hvis jeg følger en opskrift og køber stof efter den anbefaling, synes jeg altid der er alt for meget tilbage. Men det bliver det nemmere at retfærdiggøre at sy meget, hvis man bruger stoffet (og pengene) med omhu :)
  Desuden kan den slags udfordringer tvinge en til at tænke i ny bane, og lave noget der lidt anderledes end ellers. Jeg synes fx. din "fejl" er virkelig skøn - bedre end hvis den ikke havde været der.

  Og jeg tror nok at jeg ville vælge knapperne til nederdelen, det giver lige det sidste :)

  SvarSlet
 6. Det er da lækkert tøj!!
  Det er en meget fin blå knap, men jeg vil nu også sige, at når man nu ser nederdelen på, mangler den ikke noget.
  Og de bukser er super-retrolækre!! Bl.a. pga. zig-zig-båndet! :)

  Desværre må jeg så her indrømme, at jeg ikke er stoføkonomisk. Jeg køber altid lidt ekstra stof, for at have til et ekstra (uplanlagt) projekt.
  Det har givet mig en stor stofsamling, men jeg elsker alt mit stof og sammenligner der lidt med at samle på frimærker eller lign.

  SvarSlet
 7. Jeg arbejder på at være stoføkonomisk og grundet en fejl fra a-kassen mht udbetaling af feriepenge, ja så gir det sig selv i denne måned :)
  Men ja det er faktisk ret fedt at kigge dybt i stofgemmerne og tit finde noget man havde glemt ALT om!! (gør jeg ret tit) *griner* shit jeg har SÅ meget stof!!!
  Jeg synes dine blonde-detaljer er så fine og ville klart vælge at sætte knappen på, men ville nok vælge en orange tænker jeg :)
  kh Libbie

  SvarSlet
 8. Mange tak for jeres kommentarer, piger. Og dejligt hvis noget af det, jeg laver, kan inspirere lidt. Synes også det er superfedt at høre jeres tanker om at bruge op - eller opbygge et solidt lager :-) Og jeg kan sagtens sætte mig ind i begge dele. I virkeligheden ville jeg nok også købe meget mere stof, hvis jeg havde mere plads og flere penge. Men sådan er det ikke lige nu, så det kan være det er derfor at økonomiseringstanken tiltrækker mig for tiden :-)
  KH Maria

  SvarSlet
 9. Jeg ville nok også sige med knap? Både kjole og buks er super fine! Jeg burde også tage mig sammen og få syet af mit voksende lager - i stedet for at købe nyt :( Fedt at du bruger et stykke stof ned i mindste del!

  SvarSlet
 10. Hej Maria.
  Rigtig fine sager, du har fået ud af stoffet!
  Jeg udnytter også altid til sidste cm. Der er ikke meget spild her :).

  Jeg er glad for at finde forbi din fine blog. Glæder mig til at følge med :).

  /maj

  SvarSlet
 11. Tak Bodil. Måske jeg vælger knappen. Det tror jeg. Og velkommen til dig, Maj. Faldt over din blog tidligere i dag - dine kjoler er vildt smukke - men jeg fik aldrig lagt en kommentar desværre... KH Maria

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...