fredag den 8. marts 2013

Nye bukser ... til mig

Det blev nyt til mig denne gang :-)

Var det ikke for al den inspiration, jeg finder her i blogland, havde jeg aldrig kastet mig ud i at sy til mig selv. Men det gør jeg nu. Og hvor er jeg glad for, at det også kan lade sig gøre for mig at smække et par nogenlunde bukser sammen i voksenstørrelse, som jeg kan finde på at vise mig i.

Tak for det -  for det er jeres fortjeneste!

Bukserne er syet ud fra et pyjamasbuksemønster, som jeg har rettet en del til, så taljen blev lavere og benene smallere. Selvom bukserne er ok vellykkede, er jeg stadig på udkig efter det perfekte buksemønster til mig. Det skal være et par enkle bukser uden lynlås - sådan lidt chinos-agtige. Kender I det mønster, jeg leder efter?

Jeg har brugt en hør/polyester stofblanding til bukserne her, og det ser pænt ud bortset fra, at hør giver sig noget så forfærdeligt. Derfor render jeg nu rundt med både røv- og knæbuler i bukserne. Næste gang må jeg sy i stof, der holder bedre på formerne :-)

God weekend derude!Næste gang skal der lommer i....
Jeg har brugt tricket med skråbånd til at dække sømmene, så bukserne får fine opsmøg -
ligesom jeg gjorde på Willis bukser.
Men fy - jeg har jo glemt at klippe en tråd på det ene bukseben, ser jeg nu!

24 kommentarer:

 1. De er super fine. Jeg har endnu ikke kastet dig ud i at sy til mig selv, måske det snart skal være. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak lola. Du må kaste dig ud i det :-)

   Slet
 2. Hvor er de fine. Og super fin detalje med kantebåndet på opsmøget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Kantbåndet gør det lige lidt sjovere at smøge bukserne op, ik? :-)

   Slet
 3. Hvor er de fede Maria, jeg er bestemt heller ikke færdig på nogen måde med at sy tøj til mig selv! Er vild med at du smøger op til de små fine støvler :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak libbie. Det er fedt du også syr til dig selv. Elsker at følge med i, hvad I andre finder på. Bedre inspiration findes ikke :-)

   Slet
 4. Waauw hvor er de fede!! Du kan jo gå med alt, kjole, nederdel og bukser. Super fedt du tog springet!! Hmm nej jeg kender ikke lige et mønster uden lynlås. Hvis du ikke vil lave gylp, kan du jo også sætte en usynlig eller synlig lynlås i. Hvor er det en lækker detalje med skråbåndet! Lækker stil, virkelig!!
  Kh Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak viola. Rødmer jo helt ;-) Og jo, en usynlig lynlås ku godt være en mulighed!

   Slet
 5. Piiiift, hvor er de lækre. Jeg kunne også godt tænke mig et nemt men godt mønster på et par bukser til mig selv, mem også til min store pige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh tak. Og ja, et super buksemønster til store piger kunne også være godt. Lige nu er Liva til berberbukser, men det ku da være hun sku prøve noget andet :-)

   Slet
 6. Ej, hvor er de fine, Maria!! Årh, drømmer også om et lækkert buksemønster. Det er stort set umuligt for mig at købet et par der sidder godt (primært pga. min højde/benlængde), så jeg er efterhånden kendt som hende i nederdel og lange støvler ;o).

  Jeg gad godt at jeg havde mod på at sy til mig selv, men de to nederdele jeg har forsøgt mig med er endt længst inde i skabet :o(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Pia. Og ja, du skal da ha et buksemønster, der dur, så du kan lave lækre bukser, der er længe nok. Mht til det med, at det hjemmesyede kan ende inde i skabet, så er det også sket her. Ofte fordi jeg har syntes noget var fedt til andre og derfor har syet det til.mig selv.. men så var det ikke lige min stil. Tror jeg er blevet bedre til at huske mig selv på, hvad jeg godt kan li - og så er det nemmere at sy noget, der ikke ender bagerst i skabet!

   Slet
 7. Super lækre bukser du har syet dig der! -og det at du nævner tråden får mig til at tænke på min gamle håndarbejdslærer, Inge, som ALTID havde travlt med at huske ALLE elever på, at man skal klippe trådene af løbende... Ha ha - tak for at fremkalde et minde om en lærer fra en svunden tid ;-)
  KH. Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - hvor sjovt med din gamle lærer :-) og tak!!

   Slet
 8. Hej
  Jeg har købt 3 buksemønster fra onion. Det er berber/chino bukser. Jeg har dog i gennem tiden ændret på mit mønster, så det passer mig, me de skønhedsfejl jeg nu engang har:-)
  Jeg synes de er et udemærket udgangspunkt
  mvh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt. Tusind tak for tippet. Lyder som noget for mig. Vil prøve at kigge efter mønstret. Ved du hvilket nummer, det har? Kh Maria

   Slet
 9. De er fede ;)
  Jeg skal igang med nogle baggy bukser til mig selv... Mener at have set nogle chinos i Sy magasinet, tjekker da lige i morgen ;)
  Kh Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak lena. Spændt på at se dine bukser :-)

   Slet
 10. Stilige bukser!! Fint med det mønstrede stoffet som kom fram i bretten!!
  God helg!!
  Siri

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Håber også du har haft en god weekend :-)

   Slet
 11. De er vildt flotte, Maria!
  Er endnu engang vild med din lille skråbåndsdetalje, kunne man lokke en DIY ud af dig? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anita. Og jo, jeg laver gerne en DIY næste gang, jeg laver sådan en "søm-skjuler" med kantbånd.. Kh Maria

   Slet
 12. Jeg kan også anbefale franske sømme hvis du en dag ikke har kantebånd der matcher :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - dem skal jeg også lige have lært :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...