onsdag den 8. august 2012

Jerseyhuer + DIY

Mindre stykker jersey er blevet til en lille stak huer. Som vi forhåbentlig først får brug for om lang tid! Huerne er onesize, sådan ca. i hvert fald, for både Willi på 2, Liva på 6 og mig på 32 år (mit hoved er ikke vildt stort) kan passe samme hue - hvis blot ombukkets størrelse tilpasses.

Jeg har sidst i indlægget udfærdiget en meget simpel DIY, hvis nogen skulle få lyst til selv at starte en hueproduktion.

Ligger du i øvrigt inde med mange rester, så tjek denne dejlige blog ud! Her kan man tale om god udnyttelse af materialer!
Mønster
Klip et rektangel på 23 x 21 cm. Afrund hjørnerne i den ene ende, hvis du vil have en "rund" hue, som dem på billederne ovenfor. Hvis du vil have en firkantet (se fx denne!) så skal du ikke gøre noget! Er du ikke vild med ombukket, skal du naturligvis ikke lave huen helt så lang!

1) Klip 2 stk. yderside + 2 stk. vrangside efter mønsteret ovenfor. Jersey eller andet stof med lidt stræk i egner sig bedst til formålet.

2) Sy hhv. yderstof og inderstof sammen ret mod ret, så du har to huer. Husk at lave en lille åbning i inderhuen (se markering på mønsteret), altså på den del, der skal blive til huens vrangside. Gennem dette hul skal du senere vende huen.

3) Nu skal du sy huen sammen i bunden. Derfor lægger du nu inderhue mod yderhue ret mod ret og syr hele vejen rundt i huens bund.

4) Herefter vendes huen gennem det lille hul på vrangsiden (så lille hul som muligt, giver det pæneste resultat på vrangsiden).

5) Sy nu hullet sammen med en tråd, der matcher stoffets farve - så ser man næsten ikke lukningen! Vend huen. Og så har du en enkel, men vældig anvendelig hue, som min praktisk anlagte datter straks proklamerede passer perfekt til at have på under både cykel- og skihjelm!

Og et PS- punkt
6) Huen kan snildt syes med et kryds i toppen, som jeg har gjort her - det kræver blot, at du klipper en kile i toppen af hver mønsterdel og syr den sammen igen, som Libbie viser her.
Hvis du ikke ønsker at kunne "smøge huen op", så kan man med fordel lave yderhuen 3-4 cm længere end inderhuen, således at sammensyningen skjules inde i huen.. Det giver et rigtig pænt resultat!

12 kommentarer:

 1. super diy- nu ved jeg da hvad min jersye rester skal bruges til. Tak

  SvarSlet
 2. Maria du er simpelthen fantastisk!

  SvarSlet
 3. Super DIY - tusind tak. Har stået mange gange og kigget på små jerseyrester og tænkt: patchwork? Narjhhh... ;-) Nu ved jeg da hvad de kan bruges til. Så tusind tak. :-)

  Kh Maria

  SvarSlet
 4. Det skal jeg helt sikkert prøve - tak for god DIY og også tak for de søde ord og link:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 5. Hvor ER de fine - og simple og nemme at lave!

  Det skal jeg da helt sikkert prøve!

  SvarSlet
 6. Fed ide og dejlig nem diy. Tak :-)

  SvarSlet
 7. TAK! Det var da en lettilgængelig DIY :)

  SvarSlet
 8. Tak. Og så lidt. Det er kun dejligt, hvis I kan bruge min lille DIY! KH M

  SvarSlet
 9. Tak fordi du vil dele!
  Den skal helt sikkert prøves :)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 10. Tak for en fed diy. Fik lige kørt et par huer igennem maskinen. Dog synes jeg dine mål er lige små nok, lagde endog en 1 cm til. Bare hvis andre gerne vil i gang. Tor jeg laver dem 23 i vreden næste gang.
  Mvh
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Tak. Fint du fi det til at passe med at lægge lidt til. Min erfaring er, at stoffet er altafgørende for, hvor stort mønstret skal være. Med den tynde og meget elastiske jersey jeg har brugt her, passer målene godt til hovederne på mine børn - men jeg har også lavet andre huer i andet stof, hvor jeg har været nødt til at lægge nogle cm til..
   KH Maria

   Slet
 11. Super idé 💡 Kan du evt skrive ca mål til en hue str 1 år?
  Mvh. Annelise 😊

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...