onsdag den 6. februar 2013

Nørdet ja! Resultat: bluse med en næsten perfekt hals :-)


Total nørdet følte jeg mig, fordi jeg blev noget nær lykkelig, da det endelig efter alt for mange mislykkede forsøg med dårlige mønstre på bluser med raglanærmer, lykkedes mig at sy en bluse, som ikke har så skrå skuldre, at de kun passer til en toptrænet svømmer, men rent faktisk har skuldre og en rund halsåbning, der lægger sig fint og jævnt ind til Willimodellens skuldre og hals.

Weeeeeee   - det har jeg godt nok ventet længe på!

Alt imens jeg er mega glad for endelig at kunne sy så godt som perfekte halse på bluser med raglanærmer, forarges jeg over alle de dårlige mønstre, der findes, og som vi gladeligt giver penge for. Det er da klart, at hjemmesyet tøj, hurtigt kan blive lidt for "hjemmesyet" at se på (på den ikke så fikse måde), når mønstrene er elendige. Og der er altså bare ikke noget mere ærgerligt end at have gjort sig virkelig umage for til sidst at finde ud af, at det mønster man har brugt, er helt forkert i proportionerne.

Til blusen her har jeg brugt et kjole/tunika mønster fra Onion (10016) - det samme som jeg har brugt til denne kjole - og blot rettet til så halsen blev helt rund og blusens sider "lige". Næste gang tror jeg, jeg vil bruge mønstret som grundlag for en kjole i jersey. Mon ikke liiiiige at Liva kan bruge en til?

Blusen er syet af petroliumsfarvet vinterjersey, vintagestof og brun rib.

Nu kalder Kalaha og Krummefilm, for jeg er hjemme med to syge børn i dag. Willi er heldigvis ved at være frisk, så den står mest på at spille på computer og telefon for hans vedkommende, men Liva er pænt skidt og ligger på langs. I går var første gang hun faldt i søvn på sofaen i dagtimerne siden hun var helt lille. Mit lille, store pus.19 kommentarer:

 1. Hvor er den altså bare skøn! Det er altså et mønster man burde eje? :-)
  Knus Bodil

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bodil :-) Jeg synes i hvert fald, at mønstret er godt - både til bløde og fastestoffer, som Christina også skriver her nedenfor. Knus Maria

   Slet
 2. Den er godt nok lækker!
  - og den ser virkelig velsyet ud. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Er også godt nok tilfreds med syningen denne gang :-)

   Slet
 3. ih hvor er den lækker!! Godt du fik krammet på den hals :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og ja, det var godt det lykkedes. Man kan jo godt gå hen og blive lidt småsur, når det ikke gør!

   Slet
 4. Det er så fedt når det lykkedes og tilfredsstillende. Super flot resultat...

  SvarSlet
 5. Den er virkelig skøn! Og ja - det er mega surt når man bruger tid og penge på noget, som ender med at sidde ad H til på børnene. Hader også når tøjet ser lidt for hjemmegjort ud på den der ufede måde :-(.
  Men Ottobre er nu et godt bud på fede mønstre. Jeg har ikke selv et blad fra dem, men låner dem lystigt på bib. Når jeg lige synes, jeg mangler inspiration ;-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Didde-Louise. Når hjemmesyet er hjemmesyet på den ufede måde, minder det mig om min skolegang i de små klasser i slutningen af 80'erne, hvor uformelige isolijoggingbukser var høj mode, der hvor jeg kommer fra :-) Mht. Ottobre, ja, så synes jeg også de har rigtig gode mønstre. Men det eneste med raglanærmer jeg har prøvet derfra er ikke så godt. Tror det er fordi der slet ikke er nogen rundinger på de skrå kanter, hvor ærmer og bluse bliver syet sammen?! Ellers er det bare mig, der ikke har tegnet ordentligt af. Det er jo også en mulighed :-)

   Slet
 6. Ja jeg synes jo at ALT det du piller rundt med ser top prof ud....
  Ligesom denne, smuk Maria, virkelig fin :)
  Hyg dig med de 2 små.
  kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Iiiiiiihhhh altså Libbie. TAK Og tak- Willi er heldigvis i børnehave i dag, så nu er det kun Liva der stadig er sofaliggende. Kh Maria

   Slet
 7. Det er også altid den der giver mig udfordringer. Det er bare et rigtig flot resultat, Maria! Er det et mønster du deler?
  God bedring med børnene.
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg nu læser indlæget ordentlig kan jeg finde et svar ;-)

   Slet
  2. He he - godt du fandt mønstret :-) Og tak, Line. Kh Maria

   Slet
 8. Den ser bare super fin ud den t-shirt! Skønt du fandt et mønster som var egnet, det andet er da bare for surt.

  Jeg har også det mønster og har brugt det virkelig meget, men kun til kjoler og mest i fast stof, det er det også super til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Christina. Og ja, jeg er virkelig glad for at have fundet det mønster. Ved godt, der findes andre, så måske har jeg bare været uheldig ind til nu og have brug de forkerte? Sjovt du bruger det samme mønster. Drt er virkelig også fint til kjoler i fast stof. I går forsøgte jeg mig med en kjole i isoli - det fungerer også godt. Kh Maria

   Slet
 9. Den er bare så fin. Kender godt det med de skrå skuldre. Synes at Ottobre har nogle gode nogle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe. Dumme skrå skuldre ;-) Men ja, Ottobre laver gode mønstre!Kh Maria

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...