torsdag den 29. marts 2012

Mere jakkesjov

Jakken til Liva faldt heldigvis i god jord, og nu har jeg to børn i næsten ens jakker. Er det for kikset? Det kan jeg ikke rigtig finde ud af, om jeg synes, det er, men så må det være kikset denne sæson :-)

Jeg har en stor forkærlighed for at sy jakker. Synes det er sjovt, og så får man virkelig noget, der er anderledes end det, der findes i butikkerne - og prismæssigt er der rigtig meget at spare. Jakkerne her har max kostet 150 kr. i materialer, så det er til at overkomme. Altså så længe man ikke tænker på arbejdsløn :-) Det samme gør sig gældende for de andre jakker, du kan se herunder..
Liva undersøger naturen..
Fleece med bomuldsfor
Bred fløjl med fleecefor
Fleece med bomuldsfor
Babyfløjl med bomuldsfor
Blød denim med bomuldsfor

14 kommentarer:

 1. Får helt lyst til at kaste mig ud at sy en jakke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør det :-) Og mangler du et par gode råd, så sig endelig til.

   Slet
 2. ja, det er dejligt at se dine jakker du syer, samt at du fortæller hvilket mønster. Du får det til at se let ud :o)

  Og det er da totalt fedt, at man har noget som er unikt til sine børn, og så har man selv lavet det!
  Håber jeg engang får lavet en jakke til ungerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og dejligt hvis det kan inspirere lidt med fotos og mønster :-) Du må give dig i kast med en jakke! KH M

   Slet
 3. Wauw dejligt at se jakken med din yndige Liva. Du har virkelig lavet mange flotte jakker. Jeg kan kun give dig ret i, at det er sjovt at lave, og dejligt at børnene har noget andet, end det man ser i butikkerne. Hvad bruger du som mellemfoer? Jeg bruger thinsulate, men måske du har andre gode forslag?
  Jeg er selv i gang med en jakke til Olivia.
  Kh viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Viola. Fedt du deler jakke-passionen. Men jeg er også meget vild med en jakke, du tidligere har vist, syet ud fra et vintagemønster, så vidt jeg husker!
   Mht. mellemfoer så har jeg kun brugt det i Willis brune jakke - og der er der foret med en tynd kvalitet kogt uld. Jeg kender godt flere, der bruger thinsulate, men jeg har ikke ment, at det var nødvendigt med mellemfoer i de jakker, jeg har lavet. Nok mest fordi børnene har både flyverdragter og skijakker, hvis det er meget koldt. Og mellemfoer til forårsjakker - bliver det ikke for meget? Eller er det "blot" for at gøre dem vindtætte?
   KH Maria

   Slet
 4. Hej Maria
  Tak for kommentar - den er også rigtig god i "drenge-udgaven". Jeg tror, jeg vil forsøge at få fat i mønsteret...
  Mht. om det er kikset med 2 børn i "samme" jakke - nej, det synes jeg ikke. Jeg synes de er meget forskellige, selvom det er samme slags stof. OG så er de jo unikke - du møder ikke samme jakke i Føtex vel...?

  SvarSlet
 5. Uhh nogle smukke jakker! Normalt ville jeg faktisk sige ja til, at søskende der er ens klædt er et no-go - men når man kan lave SÅ smukke sager, så er det jo en heeelt anden sag! Egentlig synes jeg heller ikke jakkerne virker så ens fordi de har så forskellige snit (eller hvad nu det hedder - jeg er NON-krea, men elsker at beundre andres evner her i blogland).

  SvarSlet
 6. Hej Maria -
  Så er mønster og forstof bestilt hos Malika og Rosa, ydrestof af turkis babyfløjl købt i Stof og Stil - skal nok vise resultatet og linke til dig :0) (håber, det bliver lige så fint som dine...)

  SvarSlet
 7. Hold op hvor er du dygtig!
  Jeg har lige her til morgen (ja Emil stod op kl.04.50) klippet til en forårsjakke ala en hættetrøje til Emil. Jeg er SÅ spændt på resultatet men dine fine kreationer giver mig virkelig blod på tanden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Du må i gang med jakken også. Spændt på at se og høre om resultatet. Kh M

   Slet
 8. Hej maria. Det er en super ide med uld som mellemfor. Men hvad gør du så med vask? Krymper det ikke? Jeg bruger thinsulate, fordi Line marapytta sagde, at jeg skulle købe det, da jeg første gang skulle sy en jakke på hendes workshop. Jeg bruger jakkerne somovergangsjakker, forår og efterår, men de er for kolde som vinterjakker, der kommer også for meget luft ind.
  Kh viola

  SvarSlet
 9. Jeg tror bestemt, at det er en god idé med thinsulate som mellemfoer. Faktisk brugte jeg uld i Willis jakke, fordi det for det første var det, jeg havde liggende, for det andet fordi jeg synes, det er et godt og naturligt materiale, som varmer godt, men samtidig er til at ånde i. Jeg har brugt kogt uld, så derfor kan jakken godt vaskes på 30 grader.. Men det er selvfølgelig ikke altid det er nok. Kh Maria

  SvarSlet
 10. Jeg ar en del uldl liggende, så det må jeg prøve at bruge. Tak for svar :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...