onsdag den 21. november 2012

En slags tubenederdel med rib - DIY

Som lovet her en DIY på en ultra simpel nederdel - lige som den du kan se herunder. Nederdelen, som jeg har lavet denne gang, er uden lommer, men hvis du gerne vil have lommer i, findes der masser af gode DIYs til dette formål rundt omkring i blogland.Jeg har indtil videre kun lavet nederdelen i en størrelse-mig, så hvis ikke du er samme størrelse, må du have fat i målebåndet. Men forhåbentlig kan proportionerne herunder guide dig lidt!

Til en nederdel i str. 36 skal du bruge:
Rib: et stykke med målene 52 cm (på den lange led, som kan strækkes) x 16 cm.
Halvkraftigt stof med stræk, fx vinterjersey eller velour: 2 stykker med målene L: 53 cm x B: 44 cm.

OBS! Målene på både rib og selve stoffet til nederdelen afhænger også en lille smule af stoffets kvalitet. Test derfor, hvor meget stræk der er i stoffet. Hvis der er meget, skal du nok trække et par cm fra i bredden - hvis det ikke strækker så meget, skal der evt. lægges et par cm til.

Sikke dog en DIY på slump, hva'?! Det siger vist lidt om min arbejdsform :-)


1) Start med at sy nederdelen sammen! 
Læg de to stykker velour (eller andet stof) ovenpå hinanden ret mod ret, og sy nederdelens sidesømme. Zigzag eller overlock derefter begge sider.


2) Sy ribben sammen på den korteste led - ret mod ret - så du har en rund "tube". Fold den derefter på midten af den korte led, så sammensyningen bliver "usynlig". Stik eventuelt kanten rundt for at holde ribben på plads.3) Nu skal ribben sættes på nederdelen. Placer syningen i ribben nøjagtig ovenpå en af sidesømmene, og sæt delene sammen med et par knappenåle. Herefter finder du midten af ribben og sætter den fast på nederdelens modsatte sidesøm. Hvis du er øvet i at sy, kan du sy ribben på nederdelen nu og blot sørge for at strække ribben jævnt, mens du syr. Du kan dog også først fastgøre ribben til nederdelen med knappenåle, inden du syr, så du er sikker på, at du får strukket ribben jævnt.


4) Når du har syet ribben på, zigzagges eller overlockes rib og velour sammen.


5) Nu mangler du kun at lægge nederdelen op. Hvis ikke du er ejer af andre fantastiske maskiner end en almindelig symaskine, kan du lægge nederdelen op, som jeg har gjort - ved først at bukke kanten én gang - eventuelt stryge - og dernæst bukke om en gang til, så ombukket også er pænt på indersiden. Stik på nederdelens retside så tæt på ombukket på bagsiden som muligt.


6) Og tadaaaa. Nu er din simple nederdel færdig!


5 kommentarer:

 1. Hvor fin, jeg har faktisk selv lige stået med sådan en simpelt en fra h&m og tænkt, den laver jeg da lige selv en ny af:-)
  Jeg vil dog gerne have den med lommer i!
  Er helt vild med det stof nederdelen på første billede er lavet i! Hvor er det fra?

  SvarSlet
 2. Jeg må i gang :)
  FED DIY smukke men come on en str.36 *ha ha* jeg må i gang med det store målebånd :)
  kh Libbie

  SvarSlet
 3. Ja - netop. Man kan købe sådanne nederdele masser af steder, men hvis ikke det lige er i H&M er de ind i mellem ret dyre. Derfor er det rart, at man selv kan sy! Stoffet hedder vinterjersey og er fra Stof 2000. Jeg laver måske en lomme DIY ved lejlighed, men ellers kan du evt. bruge Annas, som findes her: http://laralil.blogspot.dk/2012/04/bukser-med-indvendige-lommer-diy.html
  Eneste forskel fra mine lommer er, at jeg har sat ribben ind som en slags tittekant og derfor også brugt et ekstra lag foer til lommens "åbnings-side"... Hrm... håber ikke, det er for bøvlet at forstå :-) Kh Maria

  SvarSlet
 4. Simpel syning er godt - når man kigger efter i butikkerne er det meste man kan finde utolig simpelt i konstruktionen. Det, der ofte gør købt tøj specielt, er stoffet. Jeg synes det er svært at finde godt stof i god kvalitet. Hvor køber du dit?

  SvarSlet
 5. Men Libbie - stoffet det kan jo gi' sig :-) Så går det nemmere med en str 36!
  Og ja Bodil - du har ret i, at rigtig meget af det tøj, man kan købe (ofte i dyre domme) er meget simpelt konstrueret. De fleste af mine basisstoffer køber jeg i Stof 200, mest fordi vi bor meget tæt på én, mens alt det sjove, som skal pynte på lommer og detaljer, bred rib og neonsager bliver købt i mindre butikker og rundt omkring på nettet. Hvis man holder øje, så er pigerne her i blogland rigtig gode til at fortælle om nye "stofsteder", så dem plejer jeg altid at tjekke ud..
  Kh Maria

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...