tirsdag den 15. januar 2013

Lidt om drager og tøj til en Build a Bear

Hjemme hos os er der - som i mange andre hjem - en, der er røget med på bamsebølgen. Selvom hele konceptet  bag Build a Bear, deres nærmest kult-agtige måde at håndtere bamseshowet på og ikke mindst de tårnhøje priser på især tilbehøret, ikke er noget for mig, har Liva alligevel fået en bamse. Ligesom alle de andre fra klassen. Det er altså svært at sige nej, bare fordi man som mor synes, det er et åndsvagt koncept, ik'!? Heldigvis leger Liva virkelig meget med Mille, som hendes kanin-bamse hedder, og vi får en del tid til at gå med at sy tøj til den. Og det synes jeg jo også er hyggeligt, og jeg er glad for, at Liva ikke synes, at det kun er tøjet fra butikken, der dur :-)

Inspireret af Super Prinsessen som forleden også viste sine bud på Build a Bear tøj frem, gør jeg nu det samme. Det kunne jo være, der sad andre mødre og bedstemødre derude, som heller ikke havde lyst til at spendere hele formuen i en bamsebutik :-)

Til sidst kan I se et par af de dejlige billeder fra den bog, jeg vandt hos en giveaway hos Line. Bogen er  rigtig fin og handler om drager og riddere - lige noget for Willi!

Farmor har syet hue og halstørklæde samt strikket slå-omblusen.
Opskrifter til begge dele findes i en bog fra Build a Bear.

Tøjet her har Liva og jeg syet med udgangspunkt i ovennævnte bog. Sløjfen er eget mønster.

Underbukser og undertrøje har jeg selv lavet mønster til. Hvis nogen er interesserede,
kan jeg lægge en pdf op med mønstret, så I selv let kan gå i krig.Elsker den illustration!

9 kommentarer:

 1. Karoline har også forelsket sig i bamserne, og hun valgte naturligvis den mest lyserøde såsæd dem alle....:-/

  Jeg vil meget gerne se mønstret på undertøjet, for det er jo et fint fint resultat, du har fået:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. He he, det er ikke sådan med de små piger :-) Jeg vil ved lejlighed se om ikke jeg kan finde ud af at lægge en pdf med et mønster op!

   Slet
 2. jeg går og drømmer om at finde en bog eller noget med mønstre til at sy tøj til bamserne selv, begge mine piger har en bamse og det kan blive en dyr fornøjelse, har dog ikk haft heldet med mig endnu

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved kun, at der findes en som Build A Bear selv har lavet. Der er der mønster på bukser, kjole, regnsæt, hue og lidt andet tøj samt en hel masse møbler m.m. Men mindes nu hvor Marina skriver det, også at have set noget med tøj til bamser i flere af håndarbejdsbladene..

   Slet
  2. må holde øjnene åbne, synes bare kun jeg har set det til strik og det er jeg ikk lige klog på pt :)

   Slet
 3. Vi har en kanin fuldstændigt magen til, men heldigvis har den arvet masser af tøj fra dengang de store var små og også havde den slags bamser. Jeg synes det er super sejt at I selv laver tøj til bamsen, det er da helt sikkert endnu bedre end det man kan købe i butikken.

  Iøvrigt har jeg den grund holdning at godt legetøj er det legetøj som børn leger godt med og hvis din datter leger godt med sin bamse så er det jo bedre at give hende sådan en end noget andet som hun ikke leger med.

  Til Dina: jeg mener nogle gange at blade som alt om håndarbejde og familiejournalen har temaer med tøj til bamserne (mener at både Stine og Karen Marie har bidraget). Måske kan du hitte de gamle numre på biblioteket?

  SvarSlet
 4. Tak Marina. Dejligt at have arvet! Og ja, så længe Liva synes at det tøj vi selv laver er mindst lige så godt, er det bare fedt. Og så er det som sagt super hyggeligt at lave det sammen.
  Mht. legetøj, så har jeg samme holdning som dig. Hvis bare der bliver leget med det - og at de leger godt, må de for min skyld lege med hvad som helst. Det jeg synes er lidt svært, nu hvor Liva er startet i skole er, at hun lige pludselig er blevet bevidst om alt det, der findes.. Og hun kan jo altså ikke få alt - og har heller ikke brug for alt. Og jeg vil nødig ende med at have en masse modelegetøj til at stå på hylderne til ingen verdens nytte :-)

  SvarSlet
 5. Ja, det er svært, nærmest umuligt at sige nej, for "alle de andre har jo en".. Min datter er for stor til Build a Bear nu, men hun havde, sjovt nok, også en kanin, og den hed også Mille..

  Kh Bodil

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig rigtig svært, når alle andre har en.. Ikke at det er ensbetydende med, at ungerne alle skal have det samme - men lige præcis den her bamse er jo sådan en, de leger med alle pigerne. Og ja, så fik Liva også en. Sjovt at din datters også var en Mille-kanin :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...