søndag den 13. januar 2013

To helt forskellige kjoler

Min søde farmor har førhen syet rigtig, rigtig meget, men hun er nu næsten 90 år, og hendes øjne er desværre ikke længere så gode, at hun kan bruge symaskinen. Øv! Til gengæld kan hun stadig strikke - og vi bliver jævnligt forsynet med lune lækkerier... Nå, men hun deler af og til ud af de stofrester, hun har liggende i skabet, og jeg har bl.a. fået et blomstret stykke satin (tror jeg det er), som Liva forelskede sig hovedkuls i. Selv ville jeg nok aldrig have købt stoffet, men nu hvor jeg havde det, skulle det helt sikkert bruges.

Jeg har brugt stoffet som skørt på en kjole, hvor overdelen er syet af let, sort isoli kantet med helt almindelig rib. Det bringer lige kjolen ned fra højderne og gør den lidt mere passende til et pigebarn - og lidt mindre fin. Og vigtigst - Liva er glad og glæder sig til at tage den på til oldemors 90 års fødselsdag i april.

Ideen med at kombinere stofkvaliteter kan jeg godt lide, og jeg tror, jeg vil forsøge mig med en kombination af måske lysegrå isoli foroven og florlet bomuldsvoile (og måske også tyl?) som skørt - gerne i skønne pasteller. Så bliver det til sådan en femi-sporty kjole - en slags kjole, som Liva vist godt kan li' :-) Næste gang gør jeg nok også overdelen en anelse smallere samt lidt mindre udringet.

Tror I ikke, det kunne blive til en kjole, der kunne falde i en snart 7 årig piges smag?

Liva foran mit "krisehjørne" i stuen. Vil så gerne have autolakeret Montanareolerne (som Jens har fra sin farmor), men det koster kassen, så jeg overvejer om man hellere skulle sælge dem og købe en helt ny reol?Kjolen bagfra i en meget rodet stue. Vores unger vender altid skamlerne på hovedet. Hvorfor?
En lidt mere klassisk kjole, som en mor har bestilt til sin lille pige.

14 kommentarer:

 1. Jeg syens at de to stoffer spiller super godt sammen!! Hvilken pige ville ikke falde for det satin agtige stof?! Den anden kjole er også virkelig fin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Viola. Og ja, det der glatte skinnende stof kunne vist godt falde i mange småpigers smag :-)

   Slet
 2. Ih, hvor er du altså bragende dygtig til at sy!

  Karoline vender dem også på hovedet og leger, at hun lukker børnehaven. Måske er det det samme?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. He he, hvor sjovt at vendte skamler er at lukke børnehaven :-) Mine børn de sætter sig mest i dem... men måske lukker de også børnehaven?

   Slet
 3. Jeg kan også godt lide når man blander forskellige stofkvaliteter. Man kan lave så mange fine og anderledes ting hvis man tør blande!

  Og "rose" kjolen er rigtig fin, både til hverdag og til fest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og ja, det kan godt ende med gode resultater, når man tør mikse lidt..

   Slet
 4. Sikke fine kjoler, maria :-).
  Jeg elsker selv alle mine farmor rester!
  Det lyder som en super fin -og sej- ide med den grå kjole du beskriver. Dem vil jeg gælde mig til at se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Maj. Så håber jeg sørme, at jeg kan få lavet en fin kjole mere :-)

   Slet
 5. SIkke nogle smukke kjoler. :) Jeg er helt forelsket i ideen med stofkombinationerne - det må klart prøves. Tak for inspiration :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Mette. Velbekomme. Og selv tak :-)

   Slet
 6. Fede kjoler! Jeg er ret vild med rose-kjolen og glæder mig til at se den anden kombi kjole. Måske den også kunne være sej i voksenstørrelse.
  Det er sjovt med børn, som de tit gør anderledes ting med møbler, legetøj og hvad de ellers kommer i nærheden af. Men de er jo heller ikke så farvet af normen endnu. Jeg kan blive meget inspireret af de unger.
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og ja, måske en i voksenstørrelse også? Må se, om ikke jeg kan kaste mig ud i sådan en også.
   Elsker også at blive inspireret af ungerne. Det er så skønt, at de netop ikke er voksne (og kedelige :-)

   Slet
 7. Begge kjoler er søde... på hver deres måde. Er sikker på at en videre udvikling af kjolen vil falde i en 7-årigs smag.. Kan godt lide blandingen af stoffer
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...